zomervakantie

Bijna zomervakantie!!! Wie weet voor ons de ideale camping?

Geplaatst door

Hoewel wij in regio noord vallen en dus nog een paar weken moeten, is het in sommige delen van Nederland al bijna zomervakantie en dat voel je aan alles! Je merkt het aan de juffen op school, want ook al moeten ze nog een paar weken, we zitten al wel in de afsluitende fase… Het rekenboek is uit en er wordt geen nieuwe meer begonnen en er wordt nét iets vaker buiten gespeeld.

Ook in de reclamefolders zie je dat het bijna vakantietijd is, de tenten en luchtbedden zijn overal in de sale en alles schreeuwt zomer en zon. Er is geen drogist die niet de zonnebrandcrème in de aanbieding heeft en wat je voor medicijnen op vakantie mee zou moeten nemen hoef je ook niet te raden… 😉

Bijkomen…

Straks als het daadwerkelijk zomervakantie is, moet ik daar zelf altijd even inkomen. Even wennen aan het feit dat alles íets langzamer mag. Geen schooltijden waar we ons aan hoeven houden, geen broodtrommels die gevuld hoeven en even geen voetbalwedstrijden in het weekend. Tijd voor leuke dingen als uitslapen tot half acht, pyjama aanhouden tijdens het ontbijt en lunchen met z’n allen op de grond in de tuin.

Maar hoewel ik het heerlijk vind, moet ik daar dus altijd even aan wennen. Mijn biologische klok schreeuwt die eerste week van de vakantie altijd nog dat de kinderen op moeten schieten want school… Oh ja! Zomervakantie! En zelf moet ik ook altijd even wennen aan het feit dat ik even niks hoef… Even helemaal niks!

Voorbereidingen treffen

En ik weet niet hoe jullie het doen, maar wij gaan nooit de eerste week al op vakantie. In het verleden hebben we dat wel eens gedaan en dat werkt voor ons gezin niet. We zitten in die eerste week nog in de onthaastperiode en hebben even adempauze nodig. Dus ik heb alle tijd voor de voorbereidingen voor onze vakantie! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind dat nogal een dingetje hoor! Ieder jaar merk ik weer dat ik op het wereld wijde web op zoek ga naar tips voor de kinderen op de achterbank. Je zou denken dat je na een paar jaar wel weet hoe het werkt, maar ik blijf zoeken naar de ideale tip…

Inpaklijsten

Ook zoek ik steevast ieder jaar allerlei inpaklijsten op, want ook de ideale, precies complete inpaklijst heb ik nog niet gevonden. Ik maak de lijsten wel hoor!! Ieder jaar weer heb ik twee A4tjes aan dingen die volgens mij mee moeten. Vervolgens proppen man en kinderen vaak nog wat extra spullen in de auto en vergeten we ook altijd wel iets. En ieder jaar na de vakantie zeggen we verzuchtend tegen elkaar: volgend jaar moeten we écht minder spullen meenemen. Maar wat laten we dan thuis?!!!

Lees ook: Een aanrader voor een vliegvakantie met kinderen.

De ideale inpaklijst?

Wie van jullie weet waar ik hem kan vinden? De ideale inpaklijst? Wat nemen jullie mee op vakantie en wat neem je juist niet mee? Neem je voor iedereen 21 onderbroeken mee? Of ga je tussendoor wassen? Nemen jullie eten mee? Of doe je pas daar boodschappen? En hoe zit het met luiers? Neem je je eigen vertrouwde Kruidvatluiers mee? Of koop je in het land waar je vakantie viert luiers in de hoop dat ze daar ook weten hoe een babylichaam werkt?

Begrijp me niet verkeerd, het komt ieder jaar gewoon weer goed, maar de weken voor de vakantie wordt ik toch echt een beetje onrustig. Mijn zoekgeschiedenis is iedere juni en juli gevuld met dingen als “Ideale kampeerlijst” en “achterbanktips”…

Papieren

Wat bij ons thuis ook ieder jaar weer een gedoe is, is het voor elkaar krijgen van alle paperassen. Waar je als ‘normaal’ gezin voldoende hebt aan voor iedereen een paspoort, moeten wij als pleeggezin veel meer dingen regelen. Toestemming van biologische ouders om het kind mee het land uit te nemen, uitdraaien van de beschikkingen van de rechtbank, toestemmingsformulieren van de voogd geprint in de taal van het land waar je naartoe gaat. En dan natuurlijk nog een paspoort voor het kind in kwestie en geloof me dat is vaak ook makkelijker dan het klinkt…

Maar we zijn al een heel eind, we hebben voor alle kinderen een reisdocument! Nu alleen nog alle toestemmingsformulieren en beschikkingen en die zijn bij de voogden ook al aangevraagd!

Bijna klaar voor vertrek!

Dus al met al zijn we als gezin bijna klaar voor vertrek deze zomervakantie, er is alleen nog één klein dingetje: we weten nog niet waarheen! We hebben net een nieuwe tent, dus we willen graag kamperen en dan richting Frankrijk of Italië, maar we zoeken nog de perfecte camping! Dus wie heeft de gouden tip? We zoeken een niet al te grote camping, liefst met iets van water en speelgelegenheid?

Wie weet voor ons de ideale camping voor onze zomervakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *