marketing bureau

Bestel jij via internet? Grote kans dat daar een marketing bureau achter zit

Geplaatst door

Velen van ons doen aankopen via internet, ik behoor ook tot deze groep. Hoe handig is het soms om iets thuisbezorgd te krijgen? Op internet en ook social media kanalen zie je vaak reclame voorbij komen van producten die je hebt bekeken, maar het kan ook zijn dat je geregeld weer nieuwe aanbiedingen voorbij ziet komen over de vakantie waar je naar gezocht hebt. Veel bedrijven kiezen hierbij vaak voor online marketing,( ook wel digital marketing of internet marketing genoemd) en schakelen daarvoor een marketing bureau in.

online marketing

Reclame op www.meermetmama.nl

Als je blogs leest of op een site zit rond te neuzen kom je vaak reclames tegen. Een tijdje terug kreeg ik de vraag weer waarom er reclame op www.meermetmama.nl staat? Tijd om die vraag te beantwoorden, ook aan jou! Kort samengevat: als er op de advertentie wordt geklikt en je eventueel wat koopt krijgen wij hier een commissie over, ook plaatsen wij soms affiliatie links. Dat kost jou niets, maar wij kunnen het gebruiken om o.a de site in de lucht te houden. Ook krijgen wij soms producten toegestuurd waar wij dan onze ongezouten mening over mogen geven. Reviews zijn hier altijd eerlijk, of we de producten nu opgestuurd krijgen of zelf aanschaffen. Wij maken geen gebruik van een online marketing bureau, de bedrijven waarvan je de advertenties te zien krijgt doen dat.

Pop-up reclames.

Dit vind ik persoonlijk de meest vervelende reclame. Een minuscuul klein kruisje om de reclame weg te klikken rechts boven. Natuurlijk gaat het de helft van de tijd fout en kom je op de site van de reclame. Ik vind het zelf voornamelijk vervelend omdat ik op dat moment opzoek ben naar iets of iets aandachtig lees en dan poef, reclame. Ik ben de tekst kwijt en kan weer overnieuw beginnen.

Reclame naast of tussen de tekst.

Reclame die naast of tussen tekst staat kan mij zelf persoonlijk niet irriteren. Wekt de reclame niet mijn interesse, dan scroll ik door en lees gewoon lekker verder. Soms zit er ook iets bij tussen wat me wel aanspreekt en dan wil ik er nog wel eens op klikken. Geen punt voor mij dus.

Waarom toch die reclames?

Je zult vaak reclame tegenkomen op het internet over producten waar je naar gezocht hebt. Ik kom vaak reclames tegen van beauty producten, kleding en kinderkleding. Dit komt doordat ik hierna gezocht heb. Dit zal worden opgeslagen waardoor je het steeds weer tegen zult komen. Ook kun je reclame tegenkomen die gericht is op je geslacht, leeftijd of bijvoorbeeld woonplaats. Veel bedrijven schakelen hiervoor een online marketing bureau in zodat de reclames bij de juiste persoon komen.

Een online marketing bureau helpt bedrijven bijvoorbeeld met de :

  • E-mailmarketing: nieuwsbrieven waar jij je voor hebt ingeschreven en in je mail krijgt.
  • Zoekmachine-optimalisatie: zodat de website een zo hoog mogelijke positie krijgt in zoekmachines.
  • Socialmediamarketing: via social media een relatie opbouwen met klanten.
  • Contentmarketing: zorgen dat er relevante en waardevolle informatie op een website staat.

internet marketing

 Klik ik op reclame?

Ik volg en lees veel blogs. Als ik reclames tegenkom, wat eigenlijk op blog site’s wel gebruikelijk is klik ik er wel eens op ja. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen uitleggen waarom bloggers gebruik maken van reclame. En natuurlijk, soms is het storend of vervelend, dat weet ik wel. Maar door geen pop ups op www.meermetmama.nl te hebben denk ik dat het best mee valt, toch?

Koop jij wel eens iets online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *