Tieners

Asterix & Obelix XXL 2. Op avontuur met Asterix & Obelix in Las Vegum | Review |

Wie kent ze niet, het Gallische duo Asterix en Obelix?! In de 50’er jaren begon het met een strip, tekenfilms en films volgenden en ook games met onze favoriete Romeinen zijn uitgekomen. De nieuwste game. Asterix & Obelix XXL 2 is sinds eind november uit voor de PlayStation 4, Nintendo SWith en de XBox One. Wij hebben de game Asterix & Obelix XXL 2 getest en hier lees je wat we er van vonden!

De Animaties

De animaties van Asterix & Obelix XXL 2 zien er erg origineel uit en bewegen ontzettend soepel. Wanneer je de Romeinen de lucht in slingert bewegen alle animaties goed mee zodat het ook ‘echt’ lijkt. Asterix en Obelix kunnen in deze game samenwerken, dat is natuurlijk ook handig omdat je het spel ook met zijn tweeën spelen kunt. Klaar om samen de Romeinen aan te pakken dus, met Idefix aan je zijde moet dat goed komen!

Asterix & Obelix XXL 2

Helmpjes verzamelen

Overal waar je in het spel komt duiken de Romeinse soldaten op. Deze moet je uitschakelen. Soms een stuk of vijf, soms wel twintig tegelijk. Het is de bedoeling dat de speler deze Romeinse soldaten op z’n Asterix en Obelix uitschakelt. Slaan, meppen, trappen. Vechten dus. Hiermee verzamel je meteen de helmpjes in de Asterix & Obelix XXL 2 game. Zoveel mogelijk, dat is je doel.

De helmen dienen als betaalmiddel. Met deze helmen zou je upgrades kunnen kopen maar ook een schild of extra levens mocht je die nodig hebben. De helmen moeten ook worden ingezet voor deuren die je niet kunt openen. Dit is iets wat steeds terug blijf komen, deuren openen om naar de volgende ruimte in deze game te gaan.

Asterix & Obelix XXL 2 een game waar de bekende humor terug komt

Je zult geregeld met een lach op je gezicht zitten wanneer je Asterix & Obelix XXL 2 speelt. Deze game is eigenlijk een soort parodie op verschillende bekende personen, personages en omgevingen. De humor hebben deze strijders nog steeds. Het geluid en de ingesproken stemmen vind ik erg professioneel en zetten de humor zeker extra kracht bij. De muziek sluit perfect aan bij het spel.

Asterix & Obelix XXL 2

Asterix en Obelix moeten op missie naar het legendarische Las Vegum, komt natuurlijk van Las Vegas. Panoramix is verdwenen en Asterix en Obelix, die altijd klaar zijn voor een gevecht, worden door Heroïx op pad gestuurd naar Rome. Daar ontdekken ze pretpark Las Vegum. Waarom wordt dat gebouwd? Wat verbergt Panoramix? De twee helden en trouwe makker Idefix gaan op pad!

Voor wie is dit spel leuk?

Dit spel hebben zowel Mark, mijn broertje en ik met de kinderen gespeeld. Het spel is eigenlijk vanaf 7 jaar, maar Merel en Bram zijn 5 en 6 jaar oud. Voor hun is het een erg leuk spel, al hebben ze op deze leeftijd toch echt nog wel de hulp van een ouder persoon nodig. Ik denk inderdaad dat wanneer ze een jaar of 7/8 zouden zijn ze het spel alleen zouden kunnen spelen.

Asterix & Obelix XXL 2

Op de PS4 is het gewoon nog wat lastig om de knoppen te bedienen en de snelheid altijd onder controle te hebben, al viel het me niet tegen. Vooral Bram vond het een erg leuk spel om ook zelf te spelen. Merel kijkt liever.

Ik ben geen geoefende PS4 speler, maar ik vond het zeker leuk om te spelen. Sommige dingen moet je wel echt even onder de knie hebben, maar verder wijst het spel zich vanzelf. Ook Mark heeft het spel gespeeld en hem ging het allemaal vrij makkelijk af. Toch handig als je zo’n iemand in huis hebt!

Een spel dat eigenlijk voor de hele familie heel erg leuk is!

[bol_product_links block_id=”bol_5c3c7574de602_selected-products” products=”9200000096067871,9200000096067875,9200000096067873″ name=”Asterix & Obelix XXL 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.