kilo's aankomen

Dit zeg je niet tegen iemand waarbij kilo’s aankomen niet lukt!

Vrouw By mei 07, 2018 5 Comments

Ik ben nooit stevig of (te) dik geweest, kilo’s aankomen is hier een hele strijd. Na 3 kinderen op de wereld gezet te hebben had ik de hoop toch ergens wat kilo’s over te mogen houden. Helaas vliegen de kilo’s er hier eerder af dan op. Hoewel ik weet dat veel mensen graag kilo’s willen afvallen en ik dat snap als je daardoor lekkerder in je vel zit, wil ik graag ook aandacht besteden als kilo’s aankomen niet lukt. Want er zijn genoeg mensen die ook hier mee lopen.

3 kindjes en toch alle kilo’s weg

Je zou zeggen dat na de 3 zwangerschappen je toch wat kilo’s zou kunnen overhouden. Helaas is dat bij mij niet het geval. Hoewel ik er echt mijn best wel voor doe hoor. Ik eet over het algemeen gezond en gevarieerd, probeer voor mezelf volle melkproducten te gebruiken. Ook eet ik echt wel genoeg en verdeel ik mijn maaltijden goed. Ook heb ik genoeg beweging.

Dit zeg je niet tegen iemand waarbij kilo’s aankomen niet lukt:

Wanneer kom je nou eens aan?

Mensen die graag willen aankomen zullen daar veel voor doen. Dat aankomen niet lukt is al vervelend genoeg. Dat ze in jouw ogen te dun zijn weten ze maar al te goed, of ze echt te dun zijn is maar de vraag. Ik heb geen ondergewicht maar zou graag wat kilo’s aankomen. Het gevoel dat mensen je kunnen geven als ze je te dun vinden is echt niet fijn. Mijn dag kun je er mee breken.

Wil je wat van mij vetjes?

Misschien grappig bedoelt, maar zo komt het niet over. Graag willen we onze eigen kilo’s kweken en ja als we met onze vingers konden knippen en er net wat meer borst, bil en been aanzat zouden wij daar zielsgelukkig van worden.

Je moet meer vette hap eten

Natuurlijk houden we allemaal van een vette hap. Maar als wij elke dag vette hap gaan eten zal het daar niet beter van worden. En kilo’s aankomen zit er ook echt niet in.

Heb je anorexia?

Nee, mens hou op. Dat ik wat dunner ben betekend niet meteen dat ik anorexia heb. Ik ben niet ziek, volkomen gezond zelfs. Denk je dat ik niet bij een dokter geweest ben? Eigenlijk alles al geprobeerd heb om aan te komen? En de dokter beaamd dat ik gewoon gezond ben?

Eet je wel genoeg? Of; misschien moet je wat meer eten.

Ja, eten doen we echt wel genoeg. Meer dan genoeg, gezond en gevarieerd ook. Of wil je me een hele dag volgen om het te bekijken? Proteïne shakes zijn er zelfs al geweest, met 0,0 resultaat. Deze shakes gebruik je normaal gesproken om spieren te kweken, als je dat niet doet zal het worden omgezet in vet. Nou, hier niet hoor.

Kom hier maar een week in de kost, dan kom je wel aan.

Gelukkig weet jij er alles van. Kan ik niet koken en zelf eten kan ik natuurlijk niet. Heel lief bedoelt hoor, maar nee hier maak je mensen die graag kilo’s aankomen maar waarbij het niet lukt niet gelukkig mee.

 

Heb jij moeite met kilo’s aankomen of kilo’s afvallen?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

5 Comments

 1. Debby schreef:

  Wat fijn om dit te lezen. Super herkenbaar! Jaren last van gehad. Mensen snappen het gewoon niet… gelukkig is een zwangerschap bij mij gunstig geweest qua kilo’s. Succes met de strijd ?

 2. Mariel peterman schreef:

  Heel herkenbaar!! Zit nu nog aan de proteïne shakes en tot nu toe helpen die nog niet! De diëtist heeft me zelfs keer op een slagroomdieet gezet en he raadt het al viel er alleen maar van af!

 3. alexa schreef:

  Vroeger zeiden veel mensen ook heb je anorexia en dan was ik wel een beetje beledigd. Dat grapje over mijn vetjes maak ik ook wel eens maar niet tegen iedereen, alleen hele goede vriendinnen.

 4. Dhini schreef:

  Meegemaakt. Toen ik in mijn land woonde, ben ik erg mager. Oh..wat ben je mager en ze dachten dat ik gek pil slikte. Sommige mensen zeggen zonder iets na te denken.

 5. Myrthe schreef:

  Dit is zo herkenbaar ? ik ben dus niet alleen ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: