Wroclaw met kinderen

7 tips voor een citytrip naar Wroclaw met kinderen

Vakantie & Uitjes By okt 22, 2018 No Comments

Heb jij weleens aan Polen gedacht als vakantiebestemming of voor een weekendje weg met je gezin? Polen heeft groene bergen, kleurrijke steden, een rijke geschiedenis  en een smaakvolle keuken. En niet geheel onbelangrijk, Polen is zeer kindvriendelijk en niet duur. De vierde stad van Polen, Wroclaw, is slechts anderhalf uur vliegen vanaf Eindhoven. Graag geven we je 7 tips voor een citytrip naar Wroclaw met kinderen.

1. Wroclaw met kinderen, zoek de kabouters!

In Wroclaw woont een echt kaboutervolkje. Meer dan 400 lieve kleine wezentjes hebben inmiddels hun plekje veroverd in de stad. Hoe leuk is het om zoveel mogelijk van deze kabouters te zoeken met een specIale kabouterplattegrond? Ga op zoek naar de pinnende kabouter en de kabouter met de laptop,  En geloof me, je wordt zelf ook blij als je weer zo’n klein beeldje spot!

2. Bezoek Wroclaw Zoo en waan je even in Afrika

Wroclaw Zoo is een prachtig aangelegde dierentuin en nog educatief ook. Bordjes met informatie of animatiefilmpjes, overal kun je van alles leren over de dieren die je ziet. Het paradepaardje van de dierentuin is het Africarium. Hier waan je je in Afrika en kun je de prachtige dierenwereld in en om het water in de verschillende delen van het werelddeel bewonderen. Als je door de 18 meter lange onderwatertunnel loopt, zwemmen de meest fleurige en bijzondere waterdieren gewoon boven je hoofd. Zeker weten dat jouw kinderen hier ook onder de indruk zijn.  Het Africarium is geheel overdekt, dus mocht het wat minder weer zijn, kun je je hier prima vermaken.

3. Leer alles over water in het Hydropolis

Natuurlijk mag een bezoek aan een museum tijdens een citytrip naar Wroclaw met kinderen niet ontbreken. In Hydropolis leer je samen met de kids op een interactieve manier alles over water. Waar komt het water uit je kraan nu eigenlijk vandaan?  En welke schepsels leven er allemaal in het water? Voor de ingang stroomt een waterval van het dak af. Is het lekker weer en zijn jouw kinderen niet bang voor een beetje water? Probeer er dan doorheen te lopen op momenten dat het water net even stopt. Pret gegarandeerd in Wroclaw met kinderen.

4. Bewonder de multimedia fontein Wroclawska Fontanna

Als je even genoeg hebt van alle sightseeing is de multimedia fontein een ideaal plekje om te relaxen. Het is een van de grootste fonteinen in Europa en terwijl jij even lekker zit, kunnen de kinderen genieten van het sierlijk spuitende water. Vooral ’s avonds een mooie plek, omdat het dan ook prachtig verlicht is. En plan je een bezoek in de winter? Dan wordt de helft van de fontein omgetoverd tot ijsbaan en kan de schaatspret beginnen.

5. Maak een rondvaart over de OderWroclaw met kinderen

Wroclaw is de stad van de 5 rivieren, 12 eilanden, 180 bruggen en wordt het Venetië van Polen genoemd. De ideale omstandigheden voor een rondvaart over de rivier de Oder. Je vaart langs sprookjesachtige eilanden, onder iconische bruggen en misschien kun je net zoals ik poseren met de kapiteinspet (eens een kind, altijd een kind).

Wroclaw met kinderen

 

6. Proef het lekkerste ijs

“Mam, mag ik een ijsje?” Deze vraag krijgt iedere mama op vakantie met kinderen. In Nadodrze, het oude gedeelte van de stad dat helemaal gerenoveerd wordt, vind je ijssalon Lody Roma. Hier kun je kiezen uit de meest bijzondere smaken ijs dat gemaakt wordt volgens oud Italiaans recept met ouderwetse ijsmachines. Tip: Als je allemaal een ander smaakje neemt, kun je zoveel mogelijk proeven!

7. Waan je in andere tijden in kasteel KsiazWroclaw met kinderen

Mocht je langer de tijd hebben en even de stad uit willen, is een bezoek aan kasteel Ksiaz een aanrader. Met een huurauto rijd je in ruim een uur naar de plaats Wałbrzych en kun je onderweg genieten van het rustgevende groene landschap. Het kasteel was ooit voorbestemd één van de hoofdkwartieren van Hitler te worden, maar hij is er nooit geweest. Een ware soapgeschiedenis heeft zich afgespeeld in dit kasteel. Niet geschikt voor kinder oren, maar wel voor de mama’s. De heer des huizes ging scheiden en trouwde een veel jongere vrouw. Zoonlief was zeer geïnteresseerd in de jongere vrouw van zijn vader. De vrouw raakte zwanger en van wie het kind was?

Wroclaw met kinderen

 

Een citytrip naar Wroclaw met kinderen is superleuk. Zie jij een reisje naar Wroclaw wel zitten of wil je meer weten over deze veelzijdige stad? Lees dan ook mijn blog over hardlopen in Wroclaw om nog meer in de stemmhing te komen.

 

Ook leuk om te lezen: onze top 5 vakantieparken

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.