voordelen houten jaloezieën

6 voordelen van houten jaloezieën

Huis & Tuin By sep 08, 2021 No Comments

Raamdecoratie is er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De keuze is reuze! Houten jaloezieën zijn functioneel en stijlvol. Er zijn tal van redenen om voor dit type raamdecoratie te kiezen. In dit artikel zetten we de voordelen van houten jaloezieën voor je op een rijtje!

voordelen houten jaloezieën

1. Warmte en gezelligheid

Met raamdecoratie van hout voeg in een handomdraai huiselijkheid aan een ruimte toe. Hout straalt als materiaal namelijk van nature warmte uit. Perfect om je strakke industriële interieur knusser te maken, zonder afbreuk te doen aan de moderne uitstraling.

2. Lichtinval en privacy

Een voordeel van houten jaloezieën is bovendien dat je uitgebreid met lichtinval en privacy kunt spelen. Doordat je de lamellen eenvoudig kunt kantelen, kun je zelf bepalen hoeveel licht – en daarmee zicht – je binnenlaat. Zo kun je je even helemaal afsluiten van de buitenwereld en hoef je niet bang te zijn dat naar binnen wordt gegluurd.

3. Temperatuur en akoestiek

Ook echt één van de voordelen van houten jaloezieën: houten raamdecoratie zorgt voor optimale geluids- en warmte-isolatie. Het houdt de verwarmende zonnestralen gemakkelijk buiten en zorgt voor een aangename akoestiek in huis. Hout heeft namelijk van nature een geluiddempende werking. Ideaal als je enthousiaste, rondhollende kinderen in huis hebt.

 

4. Makkelijk te combineren

Raamdecoratie van hout is buitengewoon veelzijdig en past dan ook binnen elk interieur. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende houttinten, waardoor ze op iedere stijl aansluiten en gemakkelijk te combineren zijn. Van strak industrieel tot romantisch landelijk: voor ieder wat wils!

5. Duurzaamheid

Hout is een natuurlijk en kwalitatief sterk materiaal. De levensduur van houten jaloezieën is dan ook erg lang. De afwerking met speciale lak zorgt ervoor dat zowel zonlicht als vocht zo min mogelijk invloed hebben op de kleur en kwaliteit van de lamellen. Hierdoor kun je er jarenlang van genieten!

6. Eenvoudig te onderhouden

Bovendien zijn houten jaloezieën eenvoudig in het onderhoud. Met een simpele stofdoek of plumeau maak je de houten lamellen in een handomdraai stofvrij. Hebben ze écht een grote schoonmaakbeurt nodig? Dan volstaat poetsen met een lauwwarme vochtige doek.

Wat vind jij het grootste voordeel van de voordelen van houten jaloezieën?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.