mening als mama

5x mijn mening als mama, en hoe ik die moest bijstellen.

Mama & Kinderen By sep 23, 2017 19 Comments

Mijn mening heb ik snel ergens over klaar, zo ben ik nu eenmaal. Ook al denk ik soms; niet meteen je mening vaststellen, 99 van de 100 keer vorm ik meteen mijn mening. En nee dat is niet altijd even goed, dat weet ik. Mijn mening  als mama heb ik heel wat keren moeten bijstellen. 

Ik ben qua mening behoorlijk standvastig

Ik had heel wat meningen over als ik ooit kinderen zou krijgen, wat ik wel en niet zou doen. Daarvan heb ik toch wel een x aantal meningen moeten bijstellen. Het zijn er wel meer, maar ik ga er nu 5 met je delen.

5x mijn mening als mama, en hoe ik die heb moeten bijstellen

 • Ik ga geen merkkleding voor mijn kinderen kopen. Ze groeien er toch zo uit!

Ja dat heb ik echt gezegd, dat terwijl ik gek ben op kleding en misschien nog wel meer op kleding voor mijn kinderen dan kleding voor mezelf. Ik heb deze mening nog steeds wel een beetje, maar ook ik koop merkkleding. Het voordeel vind ik wel dat ik het vaak weer  kan verkopen als de kinderen er uit zijn gegroeid. En dan is het in verhouding weer minder duur. Daar moet ik dan wel tijd voor hebben en zin voor maken, maar ik heb weleens wat op marktplaats gezet.

Z8& Minnetonka Moccassin

Z8 & Minnetonka Moccassin

 • Mijn kind zal niet bij ons in bed slapen.

Ik ben erg gehecht aan mijn bed en mijn nachtrust. Er zijn ouders die het heerlijk vinden, je kind bij je in bed. Ik vind het verschrikkelijk. Sorry!! Ik heb gezegd het nooit te gaan doen. En natuurlijk is het wel eens voorgekomen. Als 1 van de 2 ontzettende griep had, of bij een hele vervelende nachtmerrie, heel even dan. Maar dat is dan ook wel de uitzondering. Mijn bed is mijn bed en kindjes hebben een eigen bedje. Hoewel ze normaal gesproken in hun eigen bed slapen zijn er ook wel eens uitzonderingen. Is mee te leven, valt reuze mee. Als ze bij opa en oma logeren hebben ze vaak wel het geluk dat ze er even tussenin mogen liggen.

 • Ik zal mijn kind nooit omkopen.

Deze zullen jullie vast herkennen, denk ik. ‘Als je nu dit doet, dan krijg je straks een snoepje’. Ja, ik heb het vooral gedaan bij het zindelijk maken van Bram. Na allerlei pogingen ben ik bewust gebruik gaan maken van een advent kalender. Ik ben niet de enige hoor, oma en opa deden vrolijk mee. Als je een hoopje op de wc doet krijg je een autootje (handig als je op de rommelmarkt een voorraad hebt ingeslagen en opgeslagen hebt).

 • Mijn kind krijgt echt geen tablet.

Ik vond het verschrikkelijk, kinderen en een tablet. Kinderen moeten buitenspelen, knutselen of iets anders maar niet met een tablet spelen. Ja hoor, ze hebben er hier allebei één. Merel krijgt op school al tablet- en computerles dus een overbodige luxe is het niet. Het is wel handig dat ze er wat van snapt.

Buitenspelen!

 • Mijn kind eet elke dag het bordje leeg.

Wat een goede grap zeg! Mijn ogen beginnen al te rollen op het moment dat ik dit typ, ik was vastberaden! Bordje leeg eerder niet van tafel. Maar weet je? Af en toe ben ik al opgelucht als er een hap in gaat. Het gaat niet altijd slecht, maar het is soms zo’n strijd. Niet bij patat en pannenkoeken hoor, die gaan er altijd wel in. In tegenstelling tot bijvoorbeeld pasta, ik zou af en toe om 23.00 uur nog aan tafel zitten als dat bordje echt leeg moest.

Mijn mening als mama is dus aardig bijgesteld over bepaalde onderwerpen. Over het algemeen ben ik aardig consequent, maar er zijn dus uitzonderingen, waarbij ik mijn mening als mama echt heb moeten bijstellen. Toch is nee echt nee en zijn er gewoon regels waar ze zich aan te houden hebben. Ook leggen wij uit waarom iets wel of juist niet mag.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

19 Comments

 1. Maaike schreef:

  In de praktijk alleen dingen toch echt anders inderdaad. Wat nou omkopen inderdaad. Voor sommige dingen erg fijn. Ik zou ook altijd consequent zijn. Ook vrij onmogelijk in de praktijk.

 2. Minke schreef:

  Ja er zijn wel wat dingen. Zeker mbt eten. Iets met moeilijke eters komt deels door jezelf. Nou nu heb ik zelf een moeilijke eter en een vuilnisbakken. Bij beide deden we hetzelfde dus aan de opvoeding kan het niet liggen denk ik. Maar het blijft lastig.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, echt wel! Het moederschap leert nederigheid. Mijn eerste bijstelling was de speen…

 4. Renata schreef:

  tja ik denk dat er niet veel zullen zijn die nooit een mening moeten herzien – tja het perspectief van sommige dingen kan totaal veranderen 🙂

 5. Amylia schreef:

  Als niet mama zijnde erg grappig om te lezen, benieuwd of ik later ook dingen zal bijstellen 🙂

 6. Joandi Loes Tholen schreef:

  Ik heb helaas nog geen kinderen maar ik kan me wel voorstellen dat je als niet-moeder zijnde “makkelijk praten hebt”. Haha, als ik ooit kinderen heb ga ik ook eens zo een lijstje delen denk ik. Dat wordt nog lachen.

 7. Eld schreef:

  Ik ben nog bezig met fertiliteit, maar ik zorg ook deeltijd voor een meisje. Ik had me ooit voorgenomen de tv niet als makkelijke babysit te gebruiken. Tot ik eens wilde poetsen het wel heel makkelijk was dat ze op de bank bleef zitten….

  Dat was de eerste, er volgden er nog. ?

 8. Nathalie - Volgmama schreef:

  Heel herkenbaar allemaal. Die Minetonka laarsjes zijn echt zo leuk!

 9. marjolein schreef:

  Haha herkenbaar, ook ik had bepaalde ideeën over het moederschap en heb inderdaad veel dingen aangepast aan de situatie en het kindje 😀

 10. Laura Martens schreef:

  Grappig. Dat zie je vaak inderdaad, dat er van te voren van alles bedacht wordt, wat later toch anders gaat. Leuk en eerlijk geschreven!

 11. Fleur schreef:

  Heel herkenbaar! Zo zou ik geen discussie aangaan over het avondeten. Niet lekker, dan eet je niet. Helaas ga ik toch vaak de strijd aan, al is het maar dat ik toch wel wil dat ze het proeven voordat ze zeggen dat het niet lekker is

 12. Ilona schreef:

  Ik snap je meningen volledig! Deze horen ook in mijn lijstje van wat ik al heb moeten bijstellen 😉

  Ilona

 13. esther perfors schreef:

  Oh wat had ik het allemaal anders gedaan en kijk nu: haha ik ben die moeder die ik nooit gedacht had te worden. Het is een levenslang leerproces maar o zo leuk! 🙂

 14. Marieke schreef:

  Heel herkenbaar! Ik vind nog steeds van alles..maar stel gefaseerd dingen bij zeg maar.. doet dan minder pijn..haha

 15. A Fashion Taste schreef:

  Je moet nog zoveel leren als je moeder wordt!

 16. sabine schreef:

  Ja, ach, ik zeg altijd “mommy knows best”. En je mening aanpassen nu je een moeder bent, zal wel zijn omdat je NU echt snapt hoe het werkt 🙂

 17. Sanne schreef:

  Ik heb zelf geen kindjes maar ik zou zo ook wel denken als ik pas zwanger zou zijn of zo. Ik denk dat je automatisch je mening bij stelt als moeder.

 18. Eva schreef:

  Ik heb ook best wel wat meningen moeten bijstellen 😀
  Zo riep ik bijvoorbeeld altijd dat mijn kinderen weinig tot geen tv zouden mogen kijken.. En tadaa as we speak, staat de tv aan voor de meiden.. En tsja, zo kan ik nog wel even doorgaan

 19. Rob van Laere schreef:

  Ik heb me ze ook bijna allemaal voorgenomen en ik weet zeker dat ik op de meeste terug moet gaan komen.. Heeft me wel weer aan het denken gezet over hoe wij onze zoon gaan opvoeden als hij in februari geboren wordt

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: