mening als mama
Mama & Kinderen

5x mijn mening als mama, en hoe ik die moest bijstellen.

Mijn mening heb ik snel ergens over klaar, zo ben ik nu eenmaal. Ook al denk ik soms; niet meteen je mening vaststellen, 99 van de 100 keer vorm ik meteen mijn mening. En nee dat is niet altijd even goed, dat weet ik. Mijn mening  als mama heb ik heel wat keren moeten bijstellen. 

Ik ben qua mening behoorlijk standvastig

Ik had heel wat meningen over als ik ooit kinderen zou krijgen, wat ik wel en niet zou doen. Daarvan heb ik toch wel een x aantal meningen moeten bijstellen. Het zijn er wel meer, maar ik ga er nu 5 met je delen.

5x mijn mening als mama, en hoe ik die heb moeten bijstellen

  • Ik ga geen merkkleding voor mijn kinderen kopen. Ze groeien er toch zo uit!

Ja dat heb ik echt gezegd, dat terwijl ik gek ben op kleding en misschien nog wel meer op kleding voor mijn kinderen dan kleding voor mezelf. Ik heb deze mening nog steeds wel een beetje, maar ook ik koop merkkleding. Het voordeel vind ik wel dat ik het vaak weer  kan verkopen als de kinderen er uit zijn gegroeid. En dan is het in verhouding weer minder duur. Daar moet ik dan wel tijd voor hebben en zin voor maken, maar ik heb weleens wat op marktplaats gezet.

Z8& Minnetonka Moccassin
Z8 & Minnetonka Moccassin
  • Mijn kind zal niet bij ons in bed slapen.

Ik ben erg gehecht aan mijn bed en mijn nachtrust. Er zijn ouders die het heerlijk vinden, je kind bij je in bed. Ik vind het verschrikkelijk. Sorry!! Ik heb gezegd het nooit te gaan doen. En natuurlijk is het wel eens voorgekomen. Als 1 van de 2 ontzettende griep had, of bij een hele vervelende nachtmerrie, heel even dan. Maar dat is dan ook wel de uitzondering. Mijn bed is mijn bed en kindjes hebben een eigen bedje. Hoewel ze normaal gesproken in hun eigen bed slapen zijn er ook wel eens uitzonderingen. Is mee te leven, valt reuze mee. Als ze bij opa en oma logeren hebben ze vaak wel het geluk dat ze er even tussenin mogen liggen.

  • Ik zal mijn kind nooit omkopen.

Deze zullen jullie vast herkennen, denk ik. ‘Als je nu dit doet, dan krijg je straks een snoepje’. Ja, ik heb het vooral gedaan bij het zindelijk maken van Bram. Na allerlei pogingen ben ik bewust gebruik gaan maken van een advent kalender. Ik ben niet de enige hoor, oma en opa deden vrolijk mee. Als je een hoopje op de wc doet krijg je een autootje (handig als je op de rommelmarkt een voorraad hebt ingeslagen en opgeslagen hebt).

  • Mijn kind krijgt echt geen tablet.

Ik vond het verschrikkelijk, kinderen en een tablet. Kinderen moeten buitenspelen, knutselen of iets anders maar niet met een tablet spelen. Ja hoor, ze hebben er hier allebei één. Merel krijgt op school al tablet- en computerles dus een overbodige luxe is het niet. Het is wel handig dat ze er wat van snapt.

Buitenspelen!
  • Mijn kind eet elke dag het bordje leeg.

Wat een goede grap zeg! Mijn ogen beginnen al te rollen op het moment dat ik dit typ, ik was vastberaden! Bordje leeg eerder niet van tafel. Maar weet je? Af en toe ben ik al opgelucht als er een hap in gaat. Het gaat niet altijd slecht, maar het is soms zo’n strijd. Niet bij patat en pannenkoeken hoor, die gaan er altijd wel in. In tegenstelling tot bijvoorbeeld pasta, ik zou af en toe om 23.00 uur nog aan tafel zitten als dat bordje echt leeg moest.

Mijn mening als mama is dus aardig bijgesteld over bepaalde onderwerpen. Over het algemeen ben ik aardig consequent, maar er zijn dus uitzonderingen, waarbij ik mijn mening als mama echt heb moeten bijstellen. Toch is nee echt nee en zijn er gewoon regels waar ze zich aan te houden hebben. Ook leggen wij uit waarom iets wel of juist niet mag.

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.