barcelona

Barcelona met kleine kinderen. 5 tips!

Vakantie & Uitjes By jan 05, 2018 1 Comment

Ik woon al jaren in Barcelona, maar sinds ik moeder ben van Olivia (2,5), ontdek ik weer een hele andere kant van de stad. Natuurlijk zijn sommige van de grote bezienswaardigheden supergeschikt voor kinderen (bijvoorbeeld Park Güell of de Tibidabo), maar speciaal voor degenen die met kleine kinderen op stedentrip zijn, vijf ‘kleine’ maar fijne tips.

1. De speeltuin in Parc de la Barceloneta

Tegenwoordig een van mijn favoriete hangouts. In dit park pal aan het strand zit een speeltuin die perfect is voor de allerkleinsten, maar ook de wat grotere kinderen. Ernaast staat een tafeltennistafel en aan de andere kant zit een soort strandtent (een chiringuito) met een supergezellig terras. Je kunt er (helaas) geen biertje of wijntje bestellen, maar wel lekkere koffie, een broodje, tosti of zelfs gerechten compleet met friet en salade. Een perfecte plek om te ontbijten of te lunchen. Terwijl jij je tweede bakje koffie bestelt, gaan de kids nog een keer van de glijbaan.

2. Strand in de stad: Jardin de la Torre de les Aïgues

Nog zo’n favoriet, maar alleen geopend in de zomermaanden. Midden in de wijk Eixample staat op de patio van een huizenblok een oude watertoren. Hierbij zit een zwembadje en een enorme zandbak. Dit pierenbad is alleen geschikt voor kleine kinderen. Speelgoed hebben ze ook en bomen bieden schaduw in de binnentuin. Je mag eten en drinken meenemen. Let op: op het zand mag je niet je handdoek uitslaan, dat kan helaas alleen op de stenen. Je kunt wel plaatsnemen op een bankje.

3. Huur een fiets met zitje of een bakfiets

Fietsen met kinderen is niet alleen gezellig, maar ook erg praktisch. Zelf doe ik bijna alles met mijn dochter op de fiets. Ik let wel goed op dat ik de straten mét fietspaden neem, zodat ik niet tussen de auto’s hoef te fietsen. Bij El Ciclo zit je goed voor een fijne bakfiets en degelijke fietsen met zitjes voorop of achterop (die je er gratis bij krijgt). Vanaf deze fietsverhuur in de gotische wijk, fiets je zo naar zee, een fijne route met fietspaden, waarbij je langs de oude haven en door de visserswijk Barceloneta komt.

https://www.elciclobcn.com/nl/

barcelona

 

4. CosmoCaixa

Wat mij betreft het allerleukste museum voor kleine kinderen in heel Barcelona. Dit wetenschapsmuseum is ondergebracht in een oude modernistische fabriek, die op moderne wijze is verbouwd. Van een overstroomd bos, tot talloze experimenten en een planetarium: hier ben je zo een halve dag zoet. Picknicken kan buiten in de zon, waar je tevens uitzicht hebt op de stad. Absoluut de moeite waard en met een paar euro entree, ook nog eens prima betaalbaar.

barcelona

5. Parc de la Ciutadella

Altijd leuk! De enorme zeepbellen van bellenblazers, de levensgrote mammoet, de speeltuintjes, de vijver met eenden, muziek, activiteiten voor kinderen: in het Ciutadella-park valt altijd wat te beleven. Een prachtig park en tegelijk een echte bezienswaardigheid in hartje stad.

barcelona

Extra: eten & drinken in Barcelona

Over het algemeen zijn kinderen welkom in bars en restaurants in Spanje. Een paar onvervalste kidsproof adresjes zijn Tucco (gotische wijk, Carrer dels Còdols 27), Doble Zeroo (El Born, Carrer de Jaume Giralt 53), Mama’s Café (Gràcia, Carrer de Torijos 26) en Good Things (Eixample, Carrer de la Diputació 309). Hier kun je ongestoord eten, terwijl je kroost speelt in de speelhoek.

 

Annebeth Vis woont al zestien jaar in Barcelona en is moeder van Olivia (2,5). Meer tips deelt ze op Barcelonatips.nl.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Fietsen vind ik een geweldige manier om een stad te verkennen. Wat handig dat je ze gewoon kunt huren daar!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.