5 redenen om niet aan Valentijnsdag te doen.

Geplaatst door

Valentijnsdag, de één is er gek op, de ander heeft er een hekel aan. Wat je er ook van wilt vinden, je kunt er gewoonweg bijna niet omheen. De winkels zijn bezaaid met Valentijns items. Ook op de tv en radio zul je er mee doodgegooid worden. Hier lees je 5 redenen om niet aan Valentijnsdag te doen.

Valentijnsdag is commerciële meuk. 

Allemaal leuk en aardig hoor, dat roze en rode pluche, de hartjes overal. Maar eigenlijk is Valentijn elk jaar weer wat meer commercieel aan het worden. Het gaat om de knikkers, de verkoop voor webshops en winkels. Een bosje bloemen hier, chocolade daar, een etentje zus en een sieraad zo. En dan vergeten we de geurtjes nog… Daarbij kost een bosje rozen ineens het dubbele en de bon bons zijn niet aan te slepen.

Valentijnsdag is de dag van de marteling van St. Valentijn.

Klinkt lekker feestelijk of niet? Martelingen hebben weinig met liefde te maken.

Je kind loopt zijn of haar eerste blauwtje.

Al op vroege leeftijd maken ze ons wijs dat dit een bijzondere dag is, anders dan alle andere dagen. Niets klopt minder, als de dag zo speciaal was zou het een officiële vrije feestdag zijn. De kindjes maken tekeningen, schrijven liefdes briefjes en de eerste blauwtjes worden op school gelopen.

valentijnsdag

Het is zo geforceerd. 

Waarom juist op die ene dag wat leuks doen voor elkaar? Kan dat niet op één van die andere 364 dagen? Dat is net zo speciaal toch zou je denken? Een spontaan cadeautje, etentje of bloemetje doet veel meer dan de geforceerde cadeau’s op Valentijn. Dat is toch een stuk leuker op een normale donderdag in juni? Zijn we op 14 februari ineens een stuk gekker, verliefder? Houden we op deze dag net wat meer van de ander? Nee dus!

Singles en Valentijnsdag.

Voor singles is deze dag ook geen leuke grap. Weken en dagen van te voren hoort de single al aan dat deze dag er aan komt. Is er al een date? Er wordt druk op de single uitgevoerd. Dat wordt vaak als onprettig ervaren. Een bevestiging dat er nog geen geluk in de liefde is.

 

Doe jij aan Valentijnsdag?

 

5 reacties

  1. Het is inderdaad commercieel.
    Toch heeft Valentijn een bijzonder plaatsje in mijn hart.
    Ik legde namelijk op Valentijn een positieve zwangerschapstest af… Daar kan dus geen doos chocolade, bos bloemen of bakken vol kaartjes met hartjes tegenop! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *