3 dingen of prestaties waar ik trots op ben

Geplaatst door

Voor de 30 dagen challenge moet ik bij mijzelf te raden gaan waar ik trots op ben. Voor mij is dat best lastig, door mijn depressie is het niet gemakkelijk om positief over mijzelf te zijn. Een gevoel van ontevredenheid en schuld voert bij mij de boventoon. Maar we gaan het proberen!

Natuurlijk ben ik trots op mijn kindjes!

Uiteraard ben ik zo trots als een pauw op mijn kindjes. Mijn zoon van 4 gaat nu naar school en kwam thuis met een fantastisch rapport. Mijn dochter is ook een heerlijk kind. Ik neem aan dat iedere ouder het meest trots is op zijn of haar kinderen. Dus die tel ik voor deze challange dan ook niet mee.

Afgestudeerd

Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op dat moment was mijn zoon 2 en zat mijn dochter in mijn buik. Het feit dat het mij gelukt is toch wel iets waar ik trots op ben. Zwanger studeren was al een hele uitdaging en rondom de bevalling was het bijna onmogelijk om door te pakken. Twee dagen voor mijn bevalling maakte ik nog een tentamen, twee weken erna zat ik alweer op school. Ik mocht immers niet teveel lessen missen. Achteraf sloeg dat allemaal nergens op en had ik meer tijd voor mijzelf moeten nemen maar toen wilde ik alleen maar laten zien dat ik het wel kon. Redelijk eigenwijs dus.

Onze woning

Mijn man is enkele jaren geleden voor zichzelf begonnen, hij gaf al tennisles maar dat werd een tennisschool. Samen hebben we de keus gemaakt dat ik meer in huis doe en hij dus meer kan werken. Eigenlijk werkt hij de hele dag. Mede door dat harde werken hebben we enkele maanden geleden ons droomhuis kunnen kopen. Juist omdat Joris zelfstandig is hadden we heel veel moeite om een hypotheek te krijgen en na de verkoop van ons appartement moesten we snel uitwijken naar een tijdelijke huurwoning. In eerste instantie wilden we een huis kopen maar op het laatste moment bleek de hypotheek toch niet door te gaan. Die verkoop ging dus, gelukkig, niet door. Op het moment dat we gingen huren kregen we te horen dat de hypotheek bij een andere bank absoluut geen probleem was. Maar ja, je hebt niet binnen twee weken een huis gekocht natuurlijk. Bij toeval kwam ik toen ons huis op Funda tegen. We gingen kijken en deden meteen een bod. Wij moesten minstens een half jaar huren en zij wachtten op de bouw van een nieuwe woning. Lang wachten op de overdracht was dus een vereiste voor de verkoop en dat kwam ons juist heel goed uit. Ik zag dat als tekenen aan de wand dat dit ons huis was. Alles wat we graag wilden had dit huis te bieden. Een fantastische wijk, een mooie tuin, genoeg slaapkamers én een bad ;). Het is een echte jaren 30 woning in onze favoriete wijk. Als ik hier rondloop bedenk ik me vaak dat we bevoorrecht zijn hier te mogen wonen. En we dat toch samen mooi geregeld hebben voor ons gezin.

De mensen om mij heen

Ook ben ik trots om de mensen om mij heen. Ik heb een hele loyale en zorgzame familie. Mijn ouders, trotsschoonouders, zusje en zwager wonen allemaal in Nijmegen. Ik kan altijd rekenen op hulp als ik dat nodig heb en ze zijn allemaal gek van onze kindjes. Er is altijd een oppas in de buurt! Naast mijn familie ben ik ook trots op alle vriendschappen die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd. Een grote groep betrouwbare, lieve en gezellige mensen. Kleurrijk, divers en betrokken.

Ja, ik heb het ook goed voor elkaar, dat realiseer ik me maar al te goed als ik dit zo schrijf. Nog ‘even’ die depressie aanpakken en dan kan ik weer met volle teugen gaan genieten!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *