goedbedoelde opmerkingen

10 goedbedoelde opmerkingen die je niet horen wilt als moeder.

Geplaatst door

Als je moeder wordt krijg je veel goedbedoelde adviezen. Adviezen waar je soms echt even niet op zit te wachten. Ook als je al een aantal jaar moeder bent kun je nog van deze goedbedoelde opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgen. Hoe dan ook, je zult opmerkingen te horen krijgen die je gewoon niet wilt horen. Hier delen we 10 van die opmerkingen.

10 goedbedoelde opmerkingen die je echt niet wilt horen.

 • Wanneer gaat ze/hij naar het eigen bedje? Dat is veel beter!  Het wiegje is zijn/haar eigen bedje! Dat mijn baby in de naast mijn bed staat betekend niet dat het niet een eigen bedje is!
 • Ach dat arme ding heeft koude voeten. Doe dat kleintje eens sokken aan. Dat doe ik zo’n 20 keer per dag, je hebt zeker geen ervaring met baby’s? 
 • Och je hoeft die kleine niet meteen te pakken als het huilt. Ze weten meteen hoe ze je moeten bespelen hoor. Ja klopt, mijn baby van 2 weken snapt het spelletje al helemaal. Bedankt voor de tip!
 • Nou je kunt niet zeggen dat je baby het slecht heeft. Hollandse welvaart is het op en top. Als dat maar goed komt…. Ja het is een baby. Die rent niet door het huis. Jij daarentegen mag best een extra rondje rennen.
 • Het is een fase ;). Ja heel fijn, zo zullen er nog meer komen en gaan. Shoot me!
 • Ach wat een mooi ventje. Jongen is het toch? Klopt maar ik had liever een meisje, vandaar het roze jurkje, roze mutsje en de roze deken. 
 • Baby’s horen niet in de box te slapen maar in bed. Zoveel en zo lang mogelijk. Rust hebben ze nodig. Vroeger…. We leven anno 2018, dat het in de prehistorie anders ging daar kan ik niets aan doen. 
 • Ach dat kleintje kan huilen zeg. Die heeft honger, ik zeg het je. Nee net de fles op, maar baby’s… die huilen soms.. 
 • Wandel je wel genoeg? Dat kindje ziet zo witjes, frisse lucht is gezond. Tja, een baby van 2 maand heeft nog geen zonnig tintje.. sorry.
 • Slaapt ze nog niet door? De oplossing is een glaasje warme verse melk. Ja daar slaapt een baby van 2 maand vast en zeker goed op.. Serieus????

 

Pas op wat je zegt tegen een moeder over haar kinderen.

Hoe goedbedoeld adviezen of opmerkingen ook kunnen zijn, let er goed op wat je zegt en hoe je het brengt. Je kunt namelijk de plank finaal misslaan.

 

Welke goedbedoelde opmerkingen kreeg jij te horen?

 

19 reacties

 1. Ik vind goedbedoelde adviezen zo irritant. Al moet ik zeggen dat ik me er bij mijn tweede dochter minder aan stoor omdat ik zelf minder onzeker ben en achter mijn eigen keuze sta. Maar bij de oudste had ik er flink last van, maakte me enorm onzeker.

 2. Ik heb zelf nog geen kinderen maar vind het leuk nu alvast te lezen waarop ik me moet voorbereiden! 😉 Ik hou sowieso niet van die ‘goeie adviezen’, in eender welke situatie! Grappig om te lezen.

 3. Ik vind die “goedbedoelde” adviezen zo irritant. Toen ik mijn 3 jongste kinderen kreeg (via adoptie) bleek dat het nog een graadje erger kon. Je wilt niet weten wat mensen dan denken te moeten zeggen

 4. Ik zou er een boek vol van kunnen schrijven met alle opmerkingen die ik gehad heb, en nog steeds krijg. Mijn dochtertje is 3 maanden (zwangerschapsvergiftiging) te vroeg geboren. Toen kreeg ik opmerkingen als: Ach je hoefde in ieder geval niet de volle 9 maanden met een buik rond te lopen. En door haar vroeggeboorte heeft zij een eetstoornis ontwikkeld, al 6 jaar lang vechten wij hier tegen, en dan zegt iemand: Geef haar maar een weekje aan mij mee, dan eet ze zo!

 5. Ik kan me ook zo ergeren aan die opmerkingen. Als mijn dochtertje begint te huilen, denken mensen meteen dat er iets ergs aan de hand is. Hallo, baby’tjes huilen! Ook irritant: dat ik mijn dochtertje niet teveel mag verwennen. Dit kreeg ik al te horen toen ze nog maar één week oud was.

 6. Zelf ben ik geen moeder, maar zit regelmatig tussen de moeders. Mijn oren gaan altijd tetteren als ze elkaar advies beginnen te geven. Een soort van vluchtneigingen, maar dan onopvallend problemen weg te komen… Ik ben blij dat ik nog even geen moeder ben, want tegenwoordig weet iedereen het beter 😉

 7. “Ach wat een mooi ventje. Jongen is het toch? Klopt maar ik had liever een meisje, vandaar het roze jurkje, roze mutsje en de roze deken.” HAHA hier moest ik echt hardop om lachen. Ik ben geen moeder, maar kan me nu al voorstellen dat dit irritant is haha. Leuk artikel.

 8. Iedereen weet altijd alles beter. Ik heb gelukkig altijd al een laat maar lullen mentaliteit gehad haha. Daardoor zou ik ook echt niet meer weten wat ik allemaal voor een vage adviezen heb gekregen, tegenwoordig laten ze me aardig met rust.

 9. Eigenlijk van weinig mensen alleen schoonmoeders wil zich altijd nog wel eens bemoeien met de moeders in de familie. Doet me weinig, denk dat ze gewoon net even anders denkt en zich inleeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *