blij

10 dingen waar ik blij van word!

Geplaatst door

Vorige maand kon op MC Kleuver Blog een lijstje lezen met zeven dingen waar ik blij van word. In dit artikel doe ik er drie bij. Niets is zo fijn als een glimlach te kunnen hebben. Hoe deze wordt getoverd is echter van een andere orde. Ik betrap mij er vaak op dat ik onnodig lach. Een leuke eigenschap vind ik zelf. Maar als ik aan het nadenken ben, dan komt er een serieuze blik naar boven. Deze laat ik nu gaan, want ik tover het lijstje erbij.

10 dingen waar ik blij van word

 1. Een gevoel van euforie krijg ik als ik een boek in mijn hand heb. Het liefste zo’n boek rond de 300 pagina’s. Dat ligt lekker in de hand. Natuurlijk speelt ook de geur van nieuwe pagina’s een rol. Daar word ik blij van.
 2. Heerlijk vind ik het om te werken. Lekker mijn eigen ding doen en collega’s vervelen. Dat moet gebeuren. Maar net zo lekker is het om drie weken te vertoeven in het buitenland met een welverdiende vakantie. Dat zeg ik tenminste.
 3. Hoe mooi is het om je herinneringen naar boven te halen? Wel de leuke natuurlijk. Zo kan ik vooral op zondagochtend urenlang met mijn ogen dicht liggen nadenken. Uiteraard over de mooiste dingen die het herinneren waard zijn.
 4. Iets waar heel veel mensen blij van worden, is muziek. Op een vrije dag kan ik mij heerlijk uitleven door écht Nederlandstalige muziek al vroeg door de boxen te laten knallen. Sorry buren. Ik ben gewoon echt iemand die chagrijnig wordt van andere muziek, oeps.
 5. In blogland kan schrijven niet achter blijven. Wist je dat schrijven een therapeutische werking heeft? Daarom schrijf ik zoveel, haha. Heerlijk vind ik het om met een idee te komen en dat er niet veel later een heel artikel klaar staat. Leuk om te doen.
 6. Een boswandeling laat mij even de hectiek van alle dag vergeten. Dit is één van de weinige momenten dat ik niet de neiging heb om op mijn smartphone te kijken. Ik pak mijn camera om mooie plaatjes te schieten. Veel leuker.
 7. Dit zal wel geen uitleg behoeven. Ik word blij van eten.
 8. En wanneer ik blij ben, doe ik mijn gekke dansmoves. Met de handjes de lucht in. Dat zal ik dan gaan zeggen. Ik vind het leuk om lekker te gek te dansen. Jij toch ook?
 9. In combinatie met Google Maps kan ik mij goed vermaken. Plaatsen opzoeken op de kaart en ik pluis alles uit. Heerlijk voor de vakantie. Ik weet alles al, haha.
 10. Maar de mooiste heb ik voor nummer tien bewaard. Je wordt toch blij van een glimlach? Gewoon een simpele glimlach van je vriend, vriendin, moeder, vader, broer, zus of collega.

Voor dit artikel heb ik een mindmap gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken.

Meer over mij kun je vinden op MC Kleuver Blog of mijn Facebookpagina. In april verscheen de blog Kan autisme een kracht zijn? op Meer Met Mama.

2 reacties

 1. Dat is een heel mooi lijstje! Vooral de laaste 🙂 ik geef je een mooie glimlach terug!
  Ik hou ook zo van de geur van boeken… Vooral in de bib loop ik graag rond.
  En waar ik ook enorm blij van word is dankbaarheid! Iemand die dankjewel tegen je zegt
  als je iemand hulp geboden hebt is nog zo een goed gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *