vaentijnsknutsels

Snelle en makkelijke Valentijnsknutsels!

Geplaatst door

Langzaamaan komt Valentijnsdag al steeds dichterbij, het feest van de liefde! En ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar het gebeurd regelmatig dat na school hier een aantal meiden aan tafel zitten met de vraag “mogen we knutselen voor…???”. En in dit geval was het voor Valentijnsdag. Mijn eerste antwoord is vaak; “Wat een goed idee! Waarom maken jullie niet een mooie tekening?”, maar nee hoor, ik moet iets verzinnen zodat zij het kunnen maken. Liefst met een stap voor stap tutorial… Zoek niet verder, hier zijn DE Valentijnsknutsels!

Valentijnsknutsels

Op het wereld wijde weg kom je allerlei prachtige Valentijnsknutsels tegen. De één nog mooier dan de andere, varierend van van klei gemaakte beeldhouwwerken die prachtig geschilderd en gelakt zijn tot van pasta gemaakte sculpturen, enz. enz. Bij mij moeten Valentijnsknutsels eigenlijk aan een aantal voorwaarden voldoen, wil ik het een echte kans geven:

  1. De kinderen moeten het mooi vinden, zodat ze er trots op zullen zijn.
  2. Het moet niet teveel zooi maken, dus vingerverf is bijv nooit mijn favoriet geweest…
  3. Het moet in één middag af kunnen zijn, liefst in een uur, want tja die spanningsbogen 😉
  4. Er mogen niet teveel spullen nodig zijn, niks ingewikkelds dus.

Snel en makkelijk dus

Het is niet zo dat ik niet van creatief zijn hou, sterker nog eigenlijk vind ik het heel leuk! Zelf hou ik van mozaïeken, breien en haken, schilderen (ik zou willen dat ik dáár goed in was!) en iets moois maken van bijv hout! Maar knutselen met kinderen heb ik inmiddels zo vaak gedaan, dat ik weet dat het nooit heel lang leuk blijft. Snel resultaat dat is waar het op deze jonge basisschoolleeftijd nog om draait. Onze kleinste prinsesje gaat het nog niet eens om het resultaat, die is enorm tevreden als ze een uur mag prutsen zonder enkel eindresultaat!

Hier vind je de PDFs van deze kleurplaten: kleurplaat 1, kleurplaat 2 en kleurplaat 3.

Knippen, scheuren en plakken, zo maak je Valentijnsknutsels!

Hebben de kinderen zin in iets meer, laat ze dan zelf hartjes maken. En dat kan op alle manieren die ze zelf leuk vinden. Vind het kind scheuren fijn? Laat hem dan stukjes scheuren en opplakken, of misschien zelfs hartjes scheuren? Vind het kind stickers fijn? Dan vul je een hartje met stickers! Alles is mogelijk: kleuren met stiften of potloden, knippen en plakken, scheuren en plakken, stickers, andere dingetjes opplakken, enz. enz. enz. Hier een aantal voorbeelden:

Zelf valentijnskaartjes maken!!! 

Wat kinderen welke leeftijd dan ook, ook altijd leuk vinden is zelf kaartjes maken! Ook hier kun je alle vrijheid geven die ze willen of waar jij je fijn bij voelt… Tekenen, prikken, borduren, knopen plakken, vingerhaken, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een kaartje van maken. Het is het feest van de liefde, dus ik zou wel als thema liefde houden, maar soms ziet liefde er heel stoer uit en soms heel zoet… Voor ieder wat wils en wees vooral niet te bang voor foutjes hier en daar. De ontvanger ziet ze waarschijnlijk niet eens!

Broodtrommelbriefjes en meer…

Zelf kun je ook heel makkelijk een beetje liefde aan de valentijnsdag van je kind geven: knip een hartje en schrijf er een lieve boodschap op en doe hem bovenop de boterhammen. Stel je de reactie van je kind voor, zo’n lief briefje van mama!!! Maak je ook de lunch voor je man? Waarom stop je daar niet ook een lief briefje in? Het is tenslotte het feest van de liefde en liefde mág je vieren!
Gaan op jouw school ook de leraren staken en is er dus geen lunch die gemaakt hoeft te worden? Plak een hartje op de spiegel zodat je kind hem vind bij het tandenpoetsen! Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Wees vindingrijk en creatief!

valentijnsknutsels

Ga jij iets leuks/creatiefs doen met de kinderen voor Valentijnsdag?

Zou je zelf graag zo’n lief briefje vinden?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *