kinderfeestjes

Kinderfeestjes, begint dat nu al?

Geplaatst door

Kinderfeestjes, wanneer begin je daar eigenlijk aan? Ik kan me niet herinneren dat wij dat vroeger al hadden in groep 1. Ik geloof dat ik mijn eerste kinderfeestje, voor vriendjes en vriendinnetjes, gaf toen ik in groep 2 of 3 zat. Maar de tijden zijn verandert, feestjes zijn niet meer voor groep 2 of 3. Kinderfeestjes, die beginnen blijkbaar al bij groep 1.

Vroeger en nu.

Oke, laten we eerlijk zijn, ‘vroeger’ toen ik nog een peuter was, is een andere tijd dan dat het nu is. Soms komen mijn kinderen met woorden thuis van school, daarvan had ik het lef niet voor in mijn donder om het te zeggen. Natuurlijk corrigeren wij ze hierop, maar dan is het kwaad al geschied. Ze hebben de woorden al opgenomen en natuurlijk een aantal keer gezegd. Wat kan je dan meer doen dan je kinderen meteen uitleggen dat het geen nette woorden zijn, al helemaal niet voor kinderen en dat je het niet meer horen wilt. Maar goed, zo zijn er dus wel meerdere dingen veranderd, het digitale tijdperk is aangebroken, waar ik vroeger op onze eerste computer, die nog zwart-wit was… Ja lekker ouderwets, we waren de eersten van de school, konden we daar alleen roodkapje op spelen. Dat is natuurlijk niet meer denkbaar, helemaal niet als ik zie dat mijn kinderen nog handiger met een Ipad zijn dan dat ik ben. Blijkbaar is er zonder mijn weten ook heel wat veranderd qua kinderfeestjes. Waar wij vroeger in groep 2 en 3 nog braaf spelletjes deden bij de jarige job, ga je nu in groep 1 al naar indoorspeeltuinen, ik geloof dat wij gingen zwemmen als iedereen zwemdiploma’s A & B had. Dat was een feest!

Merel 5 jaar.

Afgelopen 6 januari, werd Merel 5 jaar. En wat wou ze graag een kinderfeestje houden, de kinderen uit groep 2 deden dat ook al. En aangezien Merel in een combiklas zit, groep 1-2 dacht mevrouw ook een kinderfeestje te geven. Viel dat even tegen toen het antwoord ‘uh, nee!’ was. ‘Als je in groep 2 zit en 6 jaar zal worden, dan mag je een kinderfeestje geven’. Je snapt het wel, mama was even niet zo leuk.

kinderfeestje

Een uitnodiging voor een kinderfeestje.

Gisteren kreeg Merel een uitnodiging voor een kinderfeestje. De regel op de basisschool bij mijn kinderen is; kaartjes worden niet op/in school gegeven, dat kan na schooltijd. Dat vind ik persoonlijk een erg goede regel, zo voorkom je teleurstellingen en verdriet als een kindje een keer niet zal worden uitgenodigd. Maar back to the point, Merel kreeg dus een uitnodiging. Haar 2 vriendinnetjes houden samen een feestje en samen met nog heel wat vriendinnetjes, ik zag de enveloppen, is ze uitgenodigd om op 2 februari naar KidsCity te gaan. Dit is een indoorspeeltuin, vergelijkbaar met Ballorig.

kinderfeestje

Ik stond even, echt even, versteld.

Ik stond eigenlijk wel even, echt heel even, wel versteld hoor. In mijn beleving waren kinderfeestjes nog niet wat voor groep 1. Dat is ook 1 van de redenen waarom Merel geen feestje houden mocht. Ik denk dat ik misschien een beetje ben blijven hangen, misschien iets ouderwets ben.. Maar kinderfeestjes in groep 1, nee dat was niet iets waar ik me mee bezig hield. Ik bedoel, als Emma straks naar de peuterspeelzaal gaat, moet ze dan ook al een kinderfeestje geven?

Hartstikke leuk natuurlijk zo’n kinderfeestje.

Leuk hoor, zo’n kinderfeestje, ik genoot er vroeger altijd volop van. Toch moet ik nog steeds wennen aan het idee dat kinderfeestjes dus echt al in groep 1 worden gegeven. Maar daar gaat het natuurlijk niet op, een ‘ouderwetse’ moeder die moet wennen, tja wat moet je er van zeggen? Ik kan alleen maar zeggen, dat ik veel respect heb voor de 2 moeders die met al die kinderen mee gaan. Ik zou namelijk knettergek worden in zo’n indoorspeeltuin, op vrijdagmiddag, ja vrijdagmiddag!!! Met een stuk of 12, misschien nog wel meer, 4 en 5 jarigen. Petje af voor deze moeders, ik deed het ze niet graag na.

 

Hoe denk jij over kinderfeestjes in groep 1?

12 reacties

  1. Oh ik had ook al kinderfeestjes toen ik 5 werd.. En ik ben echt wel oud hahaha. Keira haar eerste kinderfeestje was toen ze 4 werd. Ze was wat jonger begonnen in groep 1, en voor haar verjaardag hebben we toen gewoon de hele klas uitgenodigd. Ik vind ze super leuk!

  2. Ah ja die feestjes, heel veel drukte en wat voorbereidingen maar een super blij kind! Fynn wordt bijna 5 en mag zijn eerste feestje geven, wat we gaan doen moeten we nog even bedenken. Hij heeft er al zin in!

  3. Vorig jaar zijn we al gestopt met het geven van een kinderfeestje en ook dit jaar gaat het niet gebeuren. Natuurlijk is het leuk, maar ik vind het vooral erg duur allemaal en het lijkt net een wedstrijdje wie het beste feestje geeft. Mijn dochter word dit jaar 10 en ze mag met een vriendinnetje samen wat leuks doen (shoppen/bios enzovoort) net zo leuk! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *