kerstkaarten

Kerstkaarten, verstuur jij ze nog? | email & SM |

Geplaatst door

Kerstkaarten stuur je om mensen fijne feestdagen te wensen. Tegenwoordig verzenden mensen echter steeds minder echte post. Heel veel gaat digitaal per email of via SM. Wat doe jij eigenlijk?

 

Mijn vroeger.

December is nu een drukke maand voor ons, maar vroeger was het eigenlijk ook altijd wel druk hoor. Mijn ouders hadden een postkantoor met lectuurhandel genaamd Stadspost Almelo. En wanneer is de drukste periode voor de post? Ja! Inderdaad december. Mijn moeder was thuis als wij vrij waren van school en als wij op school waren dan was mijn moeder aan het werk. Mijn vader maakte ontzettend lange dagen. Met geluk zagen wij hem een uurtje door de week per dag. Vaak kwamen we wel even langs op de zaak, gezellig vonden we dat ook.

Kerstkaarten verzenden.

December was de drukste maand op de zaak omdat er duizenden kaarten verzonden moesten worden. Afstempelen, sorteren en met de bezorgers mee. Vroeger werden er namelijk eigenlijk bijna door iedereen kaarten verzonden. De postzegels waren nog niet zo duur en het digitale tijdperk bestond nog niet zoals het nu doet.kerstkaarten

Tegenwoordig worden er een stuk minder kerstkaarten verzonden.

Kerstkaarten verzenden dat doet de helft van Nederland niet meer, misschien wel meer niet. De echte kerstkaarten dan he, die wat je met de post stuurt, handgeschreven met een kerstzegel.

Digitale kerstkaarten.

Whats app, daar krijg je al kerstkaarten, open je SM en ook daar worden de kerstgroeten  je om je oren gesmeten. Echte post werkt blijkbaar niet echt meer. Mensen vinden het duur of het kost te veel tijd.

kerstkaarten

Ik ben zo’n ik houd van echt post trut.

Noem het ouderwets, maar ik houd van echte post, de kerstkaarten worden hier in de kamer opgehangen. Het is gezellig. Mijn kinderen vinden het ook heel erg leuk en ja echte post doet toch net wat meer met je. Om heel eerlijk te zijn doen die kerstboodschappen op SM  mij echt geen ene reet. Misschien wel goed bedoelt hoor, maar toch het blijft niet hangen.. Je ziet ze even voorbij komen en daarna ben je ze weer vergeten.

Ik verstuur echte kerstkaarten.

Zoals ik al zei ben ik een echte post trut. Ik houd ervan om kerstkaartjes te sturen, schrijf ze met de hand, lebber aan de postzegel ( bij wijze van dan, ze plakken al 😉 ) en breng ze nog naar de brievenbus.

kerstkaarten

Ben jij net zo lekker ouderwets als mij en stuur je kaarten of ben jij dit ontgroeit en doe je dit per mail of via je SM kanaal? Of misschien helemaal niet meer?

Wat is jouw reden om geen of juist wel kaarten te versturen?

 

 

5 reacties

  1. Kerstkaarten versturen hoort er nou eenmaal bij.
    Gezellig om ze te versturen, maar ook leuk om er een aantal terug te krijgen.
    Hang ze in een lange slinger door de kamer.
    Heb alle kaarten van de afgelopen 50 jaar bewaard. Zitten in mooie blauwe dozen en soms kijken de kleinkinderen er in, om ze te bekijken.
    Ze zijn toch te mooi om allemaal weg te gooien , de mensen hebben er zoveel moeite voor gedaan.

  2. Zelf de kinderen maken hun kerstkaartjes zelf voor de klasvriendjes! Niets zo unieker en leuker om te ontvangen! En zo voorkom je dat er twee dezelfde aan de slinger hanger 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *