Heb je even voor mij? | Merel |

Geplaatst door

Heb je even voor mij? Ik ben Merel. Of mama, zoals onze dochters me minstens 20.394 keer per dag noemen. Ik woon samen met Ro.

Ik ben mama van:

June (11), Rose (3) en May (2).

Ik werd voor het eerst moeder toen ik 22 jaar oud was.

En persoonlijk vond ik dat een behoorlijk overweldigende ervaring. Terwijl mijn vriendinnen de studentenkroegen in grote steden onveilig maakten, worstelde ik met een baby die de overstap van borstvoeding naar fles niet wilde maken en overgewicht. Toen zij gingen samenwonen, verbrak ik de relatie met Junes vader. Kortom, die periode was één grote levensles. Tegelijkertijd had ik dat alles natuurlijk nooit willen missen, want waar mijn vriendinnen regelmatig met hun neus in de boeken zaten, leerde ik de mooiste les van allemaal: hoe onvoorwaardelijk liefde kan zijn.

Mijn blog is:

Lotuswritings.nl, neem je een kijkje?

Op dit artikel ben ik het meest trots:

Eigenlijk is dat niet één artikel, maar een serie. Met ‘Merel Onderzoekt’ duik ik in de wondere wereld van het ouderschap en zoek uit hoe het nu eigenlijk zit met tegenstanders van vaccinatie bijvoorbeeld. Of ik ondervraag verschillende ouders omdat ik wil weten wanneer nu eigenlijk het beste moment is om van ledikant over te stappen op een volgend bed. En tegenwoordig weet ik ook hoe ik moet omgaan met teken. Kortom, heel veelzijdig dus.

Dit doe ik het liefst met mij kinderen:

Naar het theater gaan. Ik vind het heerlijk om die gezichten te zien stralen wanneer ze hun helden op het podium zien verschijnen. Met alle drie kan dat op een andere manier. May vond Fien en Teun fantastisch, met Rose genoot ik tijdens het Fieperdepiep festival en June nam ik mee naar het Zwanenmeer. Totaal anders allemaal, maar alles was even leuk.

Dit vind ik zwaar aan het moederschap:

Dat je op sommige momenten geen tijd meer voor jezelf hebt. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om ongestoord te kunnen winkelen of met Ro naar de bioscoop of een goed restaurant te gaan. Zulke dingen schieter er gewoon vaak bij in: bezoek ik een winkel voor mezelf, dan eindig ik toch op de kinderafdeling. En als Ro en ik samen weggaan, praten we heel veel over onze meiden. Natuurlijk laat dat ook zien hoeveel we van ze houden en hoe belangrijk ze voor ons zijn, maar toch. Even ongestoord shoppen en volledig aan mezelf denken zonder enige scrupules, lijkt me ook wel weer leuk.


In deze artikelreeks verschenen eerder op www.meermetmama.nl:

Maddy: De Mommy van www.meermetmama.nl

Ingrid: Blogs by Ingrid.

Cynthia:  www.cynspired.nl

Judith: www.pinkpress.nl

Matthea: www.mattheaosinga.com/

Kris:  De Flopvader.

Wendy:  Wendy’s leven.

Annemarel: Mom on wheels

 


Wil jij nou ook graag mee doen aan deze super leuke artikelreeks; Heb je even voor mij? Dat kan natuurlijk! Iedere mama kan en mag mee doen!  Zou alleen maar super leuk zijn! Wil je mee doen klim dan in de spreekwoordelijke pen en stuur me een mailtje op: maddy@meermetmama.nl en je krijgt zo snel mogelijk een berichtje van me terug om mee te doen aan: Heb je even voor mij?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *