gluk in'n tuk

Gluk in’n tuk. Gelukkig nieuwjaar!

Geplaatst door

Gluk in’n tuk!! Een nieuw jaar met nieuwe kansen. We hebben 2017 uitgezwaaid en 2018 verwelkomt. We hopen allemaal op een mooi jaar natuurlijk!

Gewijzigde plannen voor oudejaarsavond.

De plannen voor oudejaarsavond werden hier last minute gewijzigd. We waren vastbesloten thuis te blijven. Dit ging niet helemaal door, we vierden oud en nieuw bij vrienden en hun kinderen. Bram en Emma hebben helemaal niets van al het geknal om 00.00 uur mee gekregen. Ik ben een aantal minuutjes bij ze wezen kijken maar ze sliepen ontzettend vast, heel bijzonder. Merel werd wel wakker toen we gingen kijken en die vond het vuurwerk helemaal te gek! En ze keek al uit naar nieuwjaarsdag met Gluk in’n tuk!

gluk in'n tuk

Nieuwjaarsdag en gluk in’n tuk!

Nieuwjaarsdag is een traditie dat de hele familie naar mijn oma gaat. Nog een traditie is: gluk in’n tuk. Gluk in’n tuk is een Twents spreekwoord en betekend gelukkig nieuwjaar. Nou is er bij onze familie een draai aan gegeven, iedereen wenst elkaar natuurlijk de beste wensen, een gelukkig nieuwjaar etc.. De kinderen weten allemaal dat ze gluk in’n tuk moeten zeggen, dan krijgen ze namelijk geld. Denk niet aan hele bedragen haha. Ze krijgen 50 cent een euro of zelfs 2 euro per stel. Dat is natuurlijk een hele happening want dit is de kans voor de kleintjes om ‘rijk’ te worden en dat gebeurd alleen op nieuwjaarsdag. Hoewel gluk in’n tuk dus staat voor een gelukkig nieuwjaar zien wij het ook als geluk in je zak. Tuk is namelijk ook zak. 2 vliegen in 1 klap dus.

gluk in'n tuk

Een klein gebaar maakt de kindjes zo gelukkig.

Het stelt eigenlijk niet veel voor maar toch is het elk jaar weer feest! Ik weet nog hoe blij ik er vroeger mee was! Zo zag ik vandaag mijn kindjes glunderen. Merel kwam naar me toe: Mama kijk is hoe veel centjes ik heb!! Ik ben nu super rijk he! Haha dat is toch fantastisch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *