Dr Google

Dr Google. Wie? Ja, Dr Google.

Geplaatst door

Dr Google, we kennen hem waarschijnlijk allemaal. Als we iets hebben, onze kinderen ziek zijn. Hoe makkelijk is het dan om even te Googelen? Heel veel mensen doen het. Maar als je dat doet kan je onschuldige kwaaltje zomaar ineens uitgroeien tot een hele gevaarlijke aandoening. Ik zelf google best veel, van wanneer kruipt mijn baby tot mijn kind heeft de griep.

Eerst Dr Google en dan de huisarts

Wist je dat bijvoorbeeld bijna de helft van alle mensen in Nederland eerst even gaat googelen en daarna pas de huisarts belt? Is zelf research altijd goed? De één zegt van wel, de ander zegt van niet.

Dr Google of Google is gewoon erg gemakkelijk

Ik gebruik Google veel, ik zoek er veel op. Dat kan zijn van webwinkels tot aan recepten, heerlijke thee of koffie en van leuke uitstapjes tot aan ziekteverschijnselen. Veel dingen kun je nu eenmaal vinden op Google, alleen of ze allemaal even betrouwbaar zijn?

Helpen de sites of maken ze bang?

Als je aan het googelen slaat moet je je er bewust van zijn dat je zomaar op sites kunt komen waarbij de kleinste kwaaltjes kunnen uitgroeien tot de grootste gevaarlijkste ziektes. Er zijn dus ook best een aantal sites waarbij de bezoekers gewoon bang worden van de berichten die ze lezen.

Kijk op zorgvuldige websites

Natuurlijk kun je je klachten opzoeken, alleen niet elke site is even betrouwbaar en daardoor zou je zelf misschien een diagnose kunnen stellen die helemaal niet klopt. De informatie die je op internet op kunt zoeken is namelijk soms onbetrouwbaar, maar ook tegenstrijdig of gesponsord. En als het om je gezondheid gaat wil je toch graag duidelijkheid? Dr Google praat je namelijk bij een beetje hoofdpijn zo een hersentumor aan. En de kans dat je daadwerkelijk hoofdpijn hebt die veroorzaakt wordt door een tumor is 0.0116%. 

Thuisarts.nl ken je de site al?

Betrouwbare medische informatie kun je heel gemakkelijk vinden. Op Thuisarts.nl staat betrouwbare medische informatie. Veel huisartsen bevelen ook deze site aan. Als je dus bezorgt bent en vandaag niet meer bij de dokter terecht kunt is dit wellicht een oplossing in plaats van Dr.Google. Wie weet stelt het je gerust, of vindt je daadwerkelijk het probleem.

Maak jij gebruik van Dr Google?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *