Blue Monday

Blue wie? Blue Monday. Heb jij er al eens van gehoord? 

Geplaatst door

Wat is Blue Monday?

De zogenaamd, meest deprimerende dag van het jaar wordt Blue Monday genoemd. Waarom? Op deze maandag zijn de gezellige maar dure feestdagen weer achter de rug, de vakanties zijn nog niet in zicht, het is nat, donker en koud in deze periode en de lente, laat staan de zomer is nog lang niet in zicht. En je hebt je salaris nog niet uitbetaald gekregen. Eigenlijk een goede cocktail om je flink beroerd te kunnen voelen. Blue monday is volgens een ‘wetenschappelijke formule’ de maandag op de laatste volle week van januari of op de 3e maandag van januari, maar nog wel voor de uitbetaling van je salaris.

Hoe is Blue Monday ontstaan?

Blue Monday is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hoewel, deze Britse psycholoog veel kritiek te verwerken kreeg over zijn ‘wetenschappelijke formule’ hoor je de term de laatste jaren steeds meer. Veel media besteden aandacht aan deze ‘depressieve’ dag, het is eigenlijk een soort trend van de laatste jaren.

In 2018 valt Blue Monday op maandag 22 januari.

Dit is een klein overzicht van de datums de komende jaren:

  • Maandag 22 januari 2018
  • Maandag 21 januari 2019
  • Maandag 20 januari 2020

Natuurlijk betekend het niet dat jij je depressief zult gaan voelen vandaag, maar mocht je toch in een dipje zitten op deze dag dan heb je een goed excuus.  Ga deze dag te lijf! Heb lief!! Doe leuke dingen, geniet van de kleine dingen en lach.

Blue Monday

Zijn we depressief omdat het vandaag Blue Monday is, of is het Blue Monday omdat we vandaag depri zijn?

Belangrijk om te weten is dat een dip op deze dag, niet te vergelijken of te verwarren is met een depressie. Een depressie is een serieus iets waar je aandacht aan moet schenken. Ben je meer dan 2 weken somber en zit je niet goed in je vel? Dan is het belangrijk om contact met je huisarts op te nemen!

 

Wat vind jij van deze blauwe maandag 😉 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *