bennie op avontuur

GESLOTEN Bennie op avontuur. Ken jij dit boekje al? |Review & Winactie|

Geplaatst door

Voorlezen is iets waar veel kinderen gek op zijn, zo ook die van mij. Als er eenmaal een boekje is gelezen moet het nog een keer en nog een keer. Wij mochten het boekje Bennie op avontuur ontvangen. Lees je mee?

Wie is Bennie?

Bennie is een blaadje aan een oude eikenboom. Bennie wil ontzettend graag op avontuur gaan, spelen met de kinderen. Bennie kan bijna niet wachten al is geduld een schone zaak.

Over Bennie op avontuur.

Het boekje Bennie op avontuur neemt je kindje mee door alle seizoenen. Het boekje bevat mooie, simpele geïllustreerde tekenen waarin een kind herkenning vindt. Het lijken op tekeningen die een kind zou kunnen maken. Je kindje leert wat er in de seizoenen gebeurt, maar ook krijgt je kindje meteen een lesje over het hebben van geduld. Dat is natuurlijk iets wat erg moeilijk is voor kinderen, geduld hebben. In dit boekje leert Bennie wat het kan opleveren als je geduld hebt.

bennie op avontuur

Een stukje tekst uit het boekje Bennie op avontuur:

O wat wil hij daar ook graag aan mee doen!!

Maar Bennie zit nog steeds vast aan de tak van de oude eikenboom

Mag ik met de kinderen mee gaan spelen in het gras en in de speeltuin?

Vraagt Bennie aan de grote eikenboom.

Nee zegt de oude eik je moet eerst nog een sterk groen blaadje worden.

Onze ervaringen met Bennie op avontuur.

Onze kinderen vonden het een erg leuk boekje, ze konden mee vertellen over de winter, de lente, de zomer en de herfst. Ze vonden het erg leuk om tijdens het lezen te vertellen dat het in de winter inderdaad erg koud is en er weinig blaadjes aan de bomen zitten. De eerste keer dat we het boekje lazen ben ik na de derde keer opgehouden. Toen was het echt tijd om naar bed te gaan ;). Tot grote teleurstelling van de kinderen. Want ze vonden het dus erg leuk.

Ervaringen Merel:

Merel pakt het boekje nog geregeld en gaat er dan lekker mee op de bank zitten. Ze bekijkt dan zelf de seizoenen en verteld aan haar knuffels dat het winter is, dan de lente komt etc.. Erg leuk! Ik vroeg haar wat ze precies zo leuk vond aan het boekje.

bennie op avontuur

Merel: Ik vind de plaatjes erg mooi en ik vind het leuk om ze te bekijken. Als mama of papa het voorleest vind ik het leuk om over de zomer, lente, winter en herfst te horen. Geduld hebben vind ik lastig, dus ik begrijp Bennie wel. Gelukkig heeft Bennie toch gewacht en heeft hij dan plezier.

De Auteur van Bennie op avontuur.

Ivonne Bast is de Auteur van dit leuke boekje. Ivonne komt uit Oss en heeft in de omgeving Oss ook een lezerstoer gedaan met Bennie op avontuur. Dit pakte erg goed uit want het boekje is goed ontvangen door de peuters. Blije en tevreden gezichtjes waren het resultaat. Ivonne is peuterjuf en mede door haar beroep heeft zij de inspiratie opgedaan voor dit mooie boekje. Ze hoopt natuurlijk op meer kindjes die plezier aan dit boekje zullen beleven. Tevens is ze bezig met een 2e boekje. Wil jij dit boekje graag bestellen? Dat kan, klik hier en je komt waar je zijn moet om te bestellen.

Winactie.

In overleg met Ivonne mag ik een exemplaar van dit leuke boekje weggeven. Doe je mee?

  • Like de FB pagina van Ivonne
  • Like en deel het bericht op de FB pagina van Meer met Mama.
  • Post een reactie onder dit artikel met: IK WIL MET BENNIE OP AVONTUUR.
  • Laat een geldig mail adres achter, anders kan ik geen contact met je openen.
  • De actie loopt tm 11 maart 2018. In de week daarna neem ik contact met de winnaar op!

Lijkt het jou ook zo’n leuk boekje?

 

De winactie is bij deze gesloten. Er is contact met de winnaar opgenomen.

19 reacties

  1. Voorlezen gebeurt hier ook elke avond volgens hetzelfde ritueel. Echt een gezellig rustmomentje en nog leerzaam ook. Een nieuw boek is altijd welkom, doe daarom graag mee. De seizoenen zijn ook altijd heel herkenbaar voor kinderen.

  2. Voorlezen is iets waar mijn kleindochtertje gek op is.Het veranderen van seizoenen speelt een grote rol in ons leven ook voor de kinderen.Gezellig en leuk om samen uit het boek Ik wil met Bennie op avontuur te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *