positiekleding musthaves

5 positiekleding musthaves die je zeker hebben wilt.

Zwangerschap & Baby By mrt 05, 2018 1 Comment

Als je zwanger bent kun je er op een gegeven moment bijna niet meer omheen. Positiekleding. Hoewel je het in de meeste gevallen de eerste paar maanden nog niet meteen nodig hebt zul je het na verloop van tijd wel nodig hebben. Bij positiekleding denk je misschien niet meteen aan trendy kleding. Maar wist je dat er echt wel hele mooie en hippe positiekleding is? Ik deel 5 positiekleding musthaves met je!

Een positiejeans of broek

Dit is een musthave die je echt nodig zult gaan hebben. In het begin zullen je gewone jeans of broeken nog gewoon passen. Misschien dat je de broeken eerst nog een maatje groter haalt, maar naar een tijdje zul je er in de meeste gevallen toch aan moeten geloven. Een positiejeans of broek. Mijn favoriete broeken waren van Mamalicious en Noppies. Het is handig om zeker 2 broeken aan te schaffen. Meer kan natuurlijk altijd, maar 2 is een mooi begin. De weken na de bevalling is zo’n jeans ook nog erg fijn.

Een Longsleeve

Omdat je buik groeiende is zullen je normale longsleeves snel te kort worden. Positiekleding is er voor gemaakt om als ware met een groeiende buik ‘mee te groeien’. De stof rekt lekker mee en je buik zit er mooi in. Ook hiervan is het handig om er in ieder geval 2 stuks van te hebben.

Een positie t-shirt met korte mouw.

In de winter is lange mouw handig, maar ook t-shirts met een kortere mouw zijn top. Voor de koudere dagen kan dit ook prima met een vestje of jasje er over heen. Net als de longsleeves rekt de stof van een t-shirt lekker mee en hoef je je geen zorgen te maken dat je buik er onderuit piept. Het is handig om er hier ook zeker 2 van te hebben.

Positiejurk

Een positiejurk is ook altijd handig om te hebben, als het echt warm is helemaal. Geloof me! Dan wil je geen broek aan, veel vrouwen houden vocht vast in de zwangerschap als het warm is en er is dan niets fijners dan een lekker luchtig jurkje. Maar ook voor een feestje is een jurkje altijd handig!

Zwangerschapslegging of Panty

Een legging, je bent er gek op of niet. Maar in je zwangerschap kan het heel fijn zijn ook al ben je er normaal niet zo gek op. Leggings zitten in de meeste gevallen erg fijn en onder een jurkje of tuniek kun je ze eigenlijk altijd wel dragen. Ik had ook 1 zwangerschapslegging als pyjamabroek. Zat super fijn! Maar ook voor het sporten kan dit erg fijn zijn. Als je zwanger bent kun je bijvoorbeeld in veel gevallen nog hardlopen.

Een positietop

Veel vrouwen hebben onder een t-shirt of longsleeve toch graag een top. Ik ook. Dan is het dus zeker handig om er hier ook een aantal van te hebben. Er zijn ook positietops verkrijgbaar die je na de zwangerschap als voedingsshirt kan gebruiken. Erg handig als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Positie ondergoed.

Het zijn misschien niet de meest flatteuze onderbroeken maar aan het eind van de zwangerschap zit je stringetje echt niet zo fijn meer. Ook je borsten zullen behoorlijk groeien dus een grotere stevige BH is nooit weg en denk dan meteen aan een voedingsbh! Echte positiekleding musthaves wat mij betreft.

Lees ook: herfst musthaves voor kinderen 

Positiekleding shoppen kan soms best lastig zijn.

Niet in iedere plaats zijn er winkels waar je positiekleding kunt kopen. Dat kan soms erg lastig zijn. Ik vond het erg fijn om het te bestellen bij bijvoorbeeld Sans Online of bol.com. Zo kon ik het lekker rustig thuis passen zonder me een olifant in zo’n klein pashokje te voelen. En paste het niet? Dan stuurde ik het gewoon weer terug. Het voordeel van online bestellen is dat je het tegenwoordig de volgende dag al in huis hebt.

Wat zijn of waren jou positiekleding musthaves?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat grappig dat dit allemaal te koop is bij bol.com. Ze hebben daar ook echt van alles tegenwoordig!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.